Ezt bringaparkot helyi biciklis fiúk álmodták meg

Profi kerékpárosok, kicsik és nagyok is találhatnak aktív kikapcsolódási lehetőséget Budakeszin, a Márity László utcában megépült bringaparkban. A bringapálya ötletét helyi biciklis fiúk álmodták meg, a kerékpározás iránti közös szenvedély pedig nagy erőket mozgatott meg a városban. Így valósulhatott meg a bringapark, ahol a pumpapálya mellett földből készített ugratók és egy indítószerkezet is épült.

Ilyen pályáról álmodoztak a budakeszin élő gyerekek, és meg is kaptákForrás: aktivmagyarorszag.hu

„Az önkormányzat egy helyi biciklis csapat mellé állt, azt gondolom, ez ritka és példaértékű" – mondta Pénzes Erzsébet, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) projektvezetője. A helyiek az ötleten túl rengeteg önerőt és plusz munkát is tettek az építkezésbe. A pályázat során megépült egy 6 méter magas, profiknak szóló indítószerkezet a hozzá tartozó 3-3 darab eldobóval és érkezővel, egy kis ugratósor a kisebbeknek és egy pumpapálya, ahol mindenki elsajátíthatja a pumpáló mozgást, valamint fejlesztheti technikai tudását, koordinációs készségét.

„Egy ilyen pálya sokat segít, hogy a gyerekek bringahasználata biztosabb legyen. Azok a gyerekek, akik itt gyakorolnak és sportolnak, nagyobb biztonsággal fognak közlekedni a forgalomban is" – mondta Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A városban nem ez az egyetlen kerékpáros fejlesztés. „A tavalyi évben átadták a biciklitárolókkal ellátott budakeszi kerékpáros hálózatot, idén pedig megkezdődött a helyi kerékpárút építése" – nyilatkozta dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere. A bringapálya beruházása a MAKETUSZ bevonásával, szakmai iránymutatásával jött létre, az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 3,5 millió forintos támogatásával. Budakeszi Város Önkormányzata további 5,1 millió forintot biztosított a projekthez – olvasható az aktivmagyarorszag.hu weboldaon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek