Ingyen szállítják majd a kerékpárokat a buszok a Mecsekre

A pécsi Tüke Busz Zrt. két járatán a tervek szerint június 5-től ingyenesen lehet majd kerékpárt szállítani. A kezdeményezés kísérleti jelleggel indul, így először szabad-és munkaszüneti napokon, a menetrendben kerékpár ikonnal megjelölt mecseki járatokra lehetne felvinni a biciklit, a 34-es Dömörkapuhoz, valamint a 35-ös Misinatetőre közlekedő Credo autóbuszokra, melyeken speciális rögzítőeszköz is rendelkezésre áll.

A 35-ös busz 2013-banForrás: Vampeare/commons.wikimedia.org

Személyenként egy kerékpárt szállíthat az, aki rendelkezik érvényes menetjeggyel vagy bérlettel, melyet az első ajtónál kell majd bemutatnia. A kerékpárral viszont csak a második ajtónál szabad majd felszállni. A bicikli nem lehet nehezebb a kereskedelemben kaphatónál, mérete nem haladhatja meg a 180 x 130 x 70 centimétert.

Speciális kialakítású (cargo, tandem, belső égésű motoros, stb.)  kerékpár nem szállítható, és olyan, sem amelyen csomagok vannak rögzítve, vagy amely a kialakítása miatt nem rögzíthető. A szállítható kerékpárok száma – a többi utast is figyelembe véve – a jármű befogadóképességét nem haladhatja meg. Bővebb információ a cég weboldalán olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek