Megújult a Hűvösvölgyi Nagyrét, szobrászok készítették a játszóteret

A tölgyerdővel övezett, három hektáros kirándulóhelyet, vagyis a Hűvösvölgyi Nagyrétet úgy újították fel, hogy tematikus játszótér és szabadtéri fitneszpark is helyet kapott benne. A Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő konzorciumban végrehajtott zöldterületi fejlesztése úgy valósult meg, hogy ne csak a hétvégi kirándulóknak legyen vonzó, hanem azoknak is, akik a hétköznapokon látogatnak ide a szabadtéri mozgásért. 

Forrás: Pilisi Parkerdő

Aki nem járt volna még itt, annak azért is izgalmas lehet a táj, mert a Budai-hegység jellegzetes magaslatai, a Fazekas-hegy, a Fekete-fej, valamint a Hárs-hegy ölelésében fekszik. A Parkerdő közleménye szerint nagy előnye, hogy közösségi közlekedéssel is könnyen elérhető.

A mára már elbontott, egykori mutatványosbódékkal szegélyezett területen 2019-ben kezdődött el a  megújulás, amikor is megépült a kézilabdapálya. A mostani tematikus játszótér már a játszva tanulást is szolgálja: az elemei harmonikusan illeszkednek a környezetbe, szobrászművészek által készített művészi alkotások, formájukkal és anyagukkal az erdők őshonos állat- és növényvilágát idézik.

Forrás: Pilisi Parkerdő

A szabadtéri fitneszpark a gyalogút mentén épült meg szigetes elrendezésben, és 12 különböző sporteszközzel szerelték fel; a has- és hátpadtól kezdve a dupla fekvőtámasz-állványig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek