Óriás vörösfák között, 76 méteres magasságban nyílik lombkorona-sétány

Az Egyesült Államok nyugati térségének leghosszabb lombkorona-sétánya nyílik június 4-én, szombaton, így hamarosan dupla rekordot is magáénak tudhat Kalifornia állama a természet megfigyelésére tervezett installációk között. Az eurekai Sequoia Park állatkertjében nyíló Redwood Sky Walk névre keresztelt, gyönyörű ősfák lombjai között vezető sétány hossza ugyanis mintegy negyed mérföld, az itt élő fenséges vörösfákat pedig a világ legmagasabb fái között tartják számon – olvasható a Travel and leisure cikkében. 

Forrás: redwoodskywalk.com

A látogatók a fák felső lombkoronaszintjén, körülbelül 76 méteres magasságában sétálhatnak, ami egészen különlegesnek ígérkező, természetközeli élményt ígér. Az útvonal a földtől egy 110 méter hosszú, emelkedő rámpához vezet, onnantól kezdve kilenc szakaszra oszlik a sétány, amelyekről más-más magassági szinten, egyre jobban táguló perspektívából engedi a túrázóknak megfigyelni a környezetet.

A teljes pallósor 337 méter hosszan bejárható, az emelvények és hidak speciális, felületkezelt alumíniumból készültek, és fémből gyártott védőkorlátokkal szerelték fel a biztonságos élményszerzés érdekében. Mivel nincsenek lépcsők, csak emelkedő pallósorok, így a kerekesszékkel közlekedők is tudják a sétányt látogatni.

Forrás: redwoodskywalk.com

A négymillió dolláros projektben elsődleges szempont volt a vörösfák épségének megőrzése, ezért az állványok rögzítését is úgy tervezték, hogy az installáció minimális hatást gyakoroljon a fákra, és a legkisebb mértékben se akadályozza azok további növekedését – olvasható a Redwood Sky Walk weboldalán, ahol arra is figyelmeztetik a látogatókat, hogy semmiképp ne érjenek a fákhoz, ezzel is segítsék minimalizálni az ember természeti csodákra gyakorolt hatását.

Lombkoronasetany.hu
A legjobb hazai lombkorona-ösvények, ahova nincs belépő
Egy lombkorona-ösvény, amely vízben, földön és levegőben tartogat kalandot. Egy másik, amely szurdokon ível át, és egy harmadik, ahol még egy denevérodúba vagy gólyafészekbe is bemászhatnak a legkisebbek. De tudunk ajánlani lombkoronás kalandokat egy igazi öregerdőben, és egy olyat is, ahol csőcsúszdán gyorsíthatják meg a lejutást. És ami a legjobb közös tulajdonságuk, hogy nem kell a bejárásukhoz belépőt fizetni. Erre olvashatnak róluk.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek