Újpestről Dunakeszire vezet az ország legújabb bringaútja

Dunakeszin korábban nem volt olyan kerékpárút, amelyen biztonságosan el lehetett volna jutni Budapestre. A múlt héten azonban átadtak egy 5,36 kilométeres szakaszt, amelyen végig biztonságos, sok helyen előzésre is alkalmas kerékpárúton lehet eltekerni Dunakesziről közvetlenül a Váci úti irodafolyosóig, vagy még tovább, a belváros felé – olvasható az Aktív Magyarország oldalán.

Forrás: Aktív Magyarország

A dunakeszi Katonadombtól számítva bringával mindössze 8 kilométernyi távolságra van Újpest, de a Duna Plázáig tartó 14 kilométeres távot is bárki könnyedén letekerheti. Jelenlegi felmérések szerint országos szinten átlagosan 5 kilométert tekernek a bringával munkába járók, amin sokat lendíthet egy ilyen fejlesztés. Az új dunakeszi kerékpárút az Eurovelo 6-os, Nantes-tól a Fekete-tengerig tartó nemzetközi kerékpáros útvonal része is egyben. A fejlesztésnek köszönhetően Budapestről lényegében végig kerékpárúton tekerhetünk el a Dunakanyarba, onnan pedig akár a szobi országhatárig is.

A fővárosi Vasrózsa utcai meglévő kerékpárút Dunakeszi felé a Pallag utcai körforgalomig halad, majd a Folyam utca – Meder utca – Újszőlő utca útvonalon csatlakozik a már meglévő szakaszhoz. Az új kerékpárút kialakításánál kiemelt szempont volt az is, hogy a Duna-parthoz közel minél inkább a környezetbe illeszkedő beruházás valósuljon meg. Ezért az út mellett 150 fát és 800 cserjét ültettek, egy szakaszon pedig különleges eljárással oldották meg az út szigetelését, így megakadályozva azt, hogy bármilyen szennyeződés eljusson a talajvízig.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek