Fákról lógó cseppsátrakban alhat és lombkorona-úton biciklizhet Belgiumban

A Belgium Limbburg tartományában található Borgloon erdejében különleges kalandok várják a turistákat. Eredetileg Dré Wapenaar holland képzőművész installációjaként készültek azok a félig sátorként, félig lombházként működő szállások, melyeket most már ki is bérelhetnek a turisták - derül ki a Lonely Planet cikkéből.

Így néznek ki a cseppsátrakForrás: Eric Seynaeve/commons.wikimedia.org

A különleges sátrak a Pit Landscape művészeti fesztivál részét képezték, amelynek célja az volt, hogy műalkotásokkal töltse meg a természetes teret. A lombsátorban alvás lehetősége szeptember 30-ig áll nyitva. A szálláshelynek ablakai is vannak, és található bennük matrac, pad és tárolóhely.

Ami a környékbeli látnivalókat illeti, e téren szintén nem mindannapi élmények várják az ide látogatókat. A közelben található a Heks-kastély, és két kerékpárút. Az egyik a De Wijers természetvédelmi terület egyik tavacskáján halad keresztül, körülbelül 200 méter hosszan.

Forrás: David Samyn/facebook.com/visitlimburg.be

A másik a bosland-parki erdőben található. Ezen a kerékpárosok fokozatosan felfelé haladhatnak egy körkörös pályán. Az út 700 méter hosszú, és 10 méteres magasságot ér el. A sátrakról és a bicikliutakról további információk találhatók a Visit Limburg weboldalán. A Belgiumba történő utazás feltételeiről a Konzulátus oldalán tájékozódhat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek