Korábban határt védtek ebben a frissen felújított turistaházban

A Sarródon található Csapody István Természetiskolában a sokrétű és intenzív használat miatt az évek során szükségessé vált az átalakítás, amely 2020-ban a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében valósult meg, összesen 50 millió forint támogatásból. A 42 ágyas turistaszállás korszerűsítése után mostantól vonzó szállás- és programhelyszínként várja a diákokat, a családokat, illetve a határ közelsége folytán a településen áttekerő kerékpárosokat is.

A felújított épület az átadás után már várja a vendégeketForrás: aktivmagyarorszag.hu

A természetiskola épülete 1995-ig határrendészeti feladatokat látott el. A létesítmény 2004-ben került át a Fertő-Hanság Nemzeti Park kezelésébe, amely azt az új feladatkörnek megfelelően újította fel. A Dr. Csapody István erdőmérnök és botanikusról elnevezett épület 2007 májusa óta fogadja és szállásolja el a nemzeti parkba érkező iskolai és látogatói csoportokat, erdei iskolákat és nyári táborokat.

Az elmúlt évek turistaház-fejlesztési hullámának egyik célja, hogy Magyarországon az osztrák színvonalat is megütő, modern, kényelmes, pénztárca- és környezetbarát szálláshelyekké váljanak hazánk turistaházai. A létesítmény 2008-ban „minősített erdei iskolai bázishellyé" vált, amely azóta is a változatos erdei iskolai programokon túl bemutató foglalkozásokat, előadásokat, témanapokat, kézműves foglalkozásokat, természetismereti nyári táborokat és vetélkedőket kínál az érdeklődő iskoláknak, diákoknak. 

A tíz darab négyágyas és egy darab kétágyas szobában összesen 42 férőhely várja a védettségi igazolvánnyal rendelkező baráti társaságokat, iskolás osztályokat. Két szobánként közös fürdőszoba (zuhanyzó, WC) növeli a komfortot, a közös konyhában pedig mosogatót, tűzhelyet és egy nagy hűtőt is használhatnak a vendégek – írja az aktivmagyarorszag.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek