Mentett sünök járják a Tőserdőt

Tíz sünt engedtek szabadon a Tőserdőben, a kisállatok a telet a Fővárosi Állat- és Növénykert Vadállatmentő Központjában töltötték. A sünök még ősszel kerültek a mentőhelyre. A szabadon engedett sünöknek ideális élőhely lesz a Lakitelek mellett található Tőserdő, ahol elegendő táplálékot és búvóhelyet fognak találni maguknak – írja a berek.hu.

Nem minden süni szorul mentése - illusztrációForrás: Oldiefan/Pixabay

A sünik egy része későn, nyár végén született, így már nem tudták elérni a megfelelő testtömeget és fejlettséget, hogy átvészeljék az ínséges téli hónapokat. Ők is téli álmot alszanak késő ősztől kora tavaszig, de megfelelő zsírtartalék és kondíció nélkül nem tudják túlélni ezt az időszakot. A mentett sünök között voltak olyan példányok, amelyek valójában nem szorultak volna segítségre.

Érdemes ugyanis tudni, hogy októberben és novemberben is találkozhatunk táplálékot kereső sünnel a természetben. A szemmel láthatóan egészséges, nem sérült, szépen kikerekedett, 400-500 grammot elért sünök ilyenkor nem szorulnak segítségre. Sőt, a felesleges befogás, szállítás nem csak kényelmetlenséget jelent az állatnak, hanem árthat is neki. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek