Már szervezik az utazást a Világvégére, a decemberi napfogyatkozásra

A Silversea Cruises és a Classic Journeys a 2021 decemberi teljes napfogyatkozás idejére hívja egy hajóútra azokat a szerencsés utasokat, akik a semmi közepén szeretnék átélni a ritka természeti jelenséget. A hajóút Patagónián és az Antarktiszon is keresztül vezet, Chiléből indul, a Torres del Paine Nemzeti Parktól. Az utasoknak lehetősége nyílik a türkizkék lagúnák és jégmezők felfedezésére, valamint egy autentikus patagóniai tanyán is elidőzhetnek.

A Torres del Paine Nemzeti Park ChilébenForrás: Miguel Vieira/Wikipedia

Az útvonal ezután az argentin Ushuaia városába vezeti a 254 utast a Silver Cloud, egy luxushajó fedélzetén. A hajó lakosztályainak többségéből terasz nyílik, amely tökéletesen alkalmas bálnák, napozó fókák és olyan madarak megfigyelésére, mint az andoki kondor és a királyalbatrosz. Ushuaia a világ egyik legdélibb városa, amelyet általában a Világvégének is neveznek. Ez számos antarktiszi hajóút kiindulópontja is.

Ushuaia más néven a Világvége, ahogy a tábla is tanusítjaForrás: Tanenhaus/Wikipedia

Innen az utasok az ikonikus Drake-átjárón hajóznak át, egy olyan területen megállva, amely pont ideális a teljes napfogyatkozás megtekintésére. 

A 2021. decemberi esemény várhatóan az utolsó teljes napfogyatkozás lesz 2023-ig, az Antarktiszon pedig az utolsó teljes napfogyatkozás 2039-ig.

Az út során az utazók a Déli-Shetland-szigeteken is megállnak, kajakkal útnak indulhatnak a jéghegyek között, és kirándulhatnak az Antarktisz ösvényein.

Nagy eséllyel császárpingvin kolóniákba is belebotolhatnak a túra soránForrás: Siggy Nowak/Pixabay

A 18 napos, 17 éjszakás útvonal opcionális kiegészítőjeként a Húsvét-szigetre is elviszik az utasokat, ahol az ikonikus Maoi-szobrok fogadják őket. Az árak személyenként 24.995 dollárnál, azaz 7.5 millió forintnál kezdődnek, kétágyas elhelyezés esetén. További információkat ide kattintva kaphatnak. – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek