Új túraút köti össze a balti országokat

Új, 2141 kilométeres túraútvonal köti össze Litvánia, Észtország és Lettország erdeit és nemzeti parkjait, mely országutakat és homokos illetve sziklás strandokat is érint. Az ösvényt 20 km hosszú szakaszokra osztották szállás- és utazási lehetőségekkel. Az útvonal a lengyel-litván határnál, Lazdijai városa mellett kezdődik, majd Rigán halad át és Tallinnban fejeződik be.

A Dzukija Nemzeti ParkForrás: Lukas Juocas/shutterstock.com

Az út az E11-es út része, és a becslések szerint 102 és 114 nap között teljesíthető. A 2141 km-ből 747 km Litvániában, 674 km Lettországban és 720 km Észtországban található, és a túrázók leírásokat, térképeket és letölthető GPX-útvonalakat találnak a Baltic Forest weboldalán.

Az út kiemelkedő látványosságai közé tartozik az 555 négyzetkilométeres Dzūkija Nemzeti Park és a Žemaitija Nemzeti Park, mindkettő Litvániában. A túrázók élvezhetik a lettországi Kemeri Nemzeti Parkot és a Gauja Nemzeti Parkot is, valamint az észtországi Lahemaa Nemzeti Parkban és az Alutaguse Nemzeti Parkban is gyönyörködhetnek.

Jelenleg még járványügyi korlátozások vannak érvényben a határokon, és az út egy része fejlesztés alatt áll. A lettországi Kurzem és a litván nyomvonal jelölései 2021 nyarára készülnek el - adja hírül a lonelyplanet.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek