Az Antarktiszra is beszivárgott a koronavírus

A koronavírus eljutott az Antarktiszra is, a chilei hadsereg 36 esetről számolt be az Antarktisz-félszigeten lévő Bernardo O'Higgins kutatóállomáson. A 36 ember közül 26 a katonai személyzethez és 10 a karbantartókhoz tartozik, a fertőzötteket Chilébe szállították – írja a BBC.

Kutatóállomás az Antarktiszon - illusztrációForrás: Michelle Maria/Pixabay

A hír néhány nappal azután érkezett, hogy a chilei haditengerészet ellátmányt és személyzetet szállító hajóján három koronavírusos beteget találtak. Ez azt jelenti, hogy most már minden a hét kontinensről regisztráltak Covid-eseteket.

A Sargento Aldea nevű hajó november 27-én érkezett a kutatóállomásra, és december 10-én tért vissza Chilébe. Amikor megérkeztek a talcahuanói haditengerészeti támaszpontra, a legénység három tagjának pozitív lett a tesztje, holott az ország haditengerészete szerint mindazokon PCR-vizsgálatokat végeztek, akik elindultak az antarktiszi útra, és az összes eredmény negatív volt.

A Bernardo O'Higgins kutatóállomás egyike az Antarktiszon található, négy chilei állandó bázisnak, melyeket a hadsereg üzemeltet. Chile a hatodik legsúlyosabban érintett ország Latin-Amerikában, több mint 585 000 megerősített koronavírus-esettel. A British Antarctic Survey augusztusban jelentette be, hogy a koronavírus miatt kevesebb kutatást végez a Déli-sarkon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek