Ő most a legfiatalabb nő, aki egymaga átevezett az Atlanti-óceánon

  Az észak-yorkshire-i Thirskből származó, 21 éves Jasmine Harrison 4828 kilométert evezett a Kanári-szigetektől Antiguáig. A 70 nap, 3 óra és 48 percig tartó kalandja után szombaton fejezte be az útját. A sikeres teljesítménnyel most már ő a legfiatalabb nő, aki egyedül átkelt egy óceánon. A partraszállás után azt mondta: "Ez a legjobb élmény, amelyet egy fiatal valaha is kívánhat vagy szerezhet magának."

  Hihetetlen teljesítmény ez egy fiatal nőtől - itt már vidáman ünnepelForrás: Atlantic Campaigns/Facebook

  Jasmine-nek a Talisker Whisky Atlantic Challenge elnevezésű verseny 2017-es döntőjét látva támadt az a ötlete, hogy ő is benevez a megmérettetésre. Akkor éppen a Karib-szigeteknél hajózott, és úszni tanította az ottani gyerekeket. Jasmine az útja során jótékony célokra is gyűjtött, ezt azután határozta el, miután látta, hogy egyes szigetek milyen óriási károkat szenvednek el a hurrikánok miatt.

  Robyn Cummins, a Shelterbox nevű szervezet adománygyűjtési igazgatója szívből gratulált a hihetetlen teljesítményhez, a Jasmine csodálatos erejéhez és kitartásához. Itt láthatjuk a partot érés és az ünneplés csodálatos pillanatait.

  Eddig az amerikai Katie Spotz (22) volt a legfiatalabb nő, aki szólóban átevezte az óceánt, ő 2010. január 3. és március 14. között kelt át az Atlanti-óceánon – írja a news.sky.com. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek