Túrázók egy összefagyott kutyát hoztak le a havas hegyről, ahol két hétig kóborolt

Egy túrázó pár talált arra az eltűnt kutyára a havas hegyeken, amely valahogy túlélte a kéthetes kalandot, miután szarvasokat üldözve elszaladt. Ciara Nolan és Jean-Francois Bonnet az írországi Wicklow-hegység csúcsának közelében bukkant rá a nyolcéves golden retrieverre, Neeshára. Bebugyolálták a két héttel korábban eltűnt kutyát egy kabátba, majd Jean 10 kilométeren keresztül a hátán cipelve levitte.

Ciara folyamatosan próbálta vigasztalni a pórul járt kutyust, végül a trió majdnem öt óra elteltével ért le a hegyről. A házaspár, akik mindketten orvosok, gondoskodtak arról, hogy Neeshát melegben és szárazon tartsák, majd kapcsolatba létek a helyi állatmentő szervezettel, amelynek sikerült megtalálnia a gazdikat.

A csúcs közelében volt, hó borította, jéghideg volt, nem tudott állni, ugatni, és sebek borították a lábát" – mesélte Jean.

Neesha a gazdijaival és egy másik családi ebbel a hároméves Harley német juhásszal együtt még január 23-án a Lugnaquilla-hegyen sétált, amikor a két kutya egy őz után vetette magát, és nem tért vissza. A család egész este kereste a kutyákat, de nem találták őket. Felhagytak a kereséssel, de másnap visszatértek, hogy folytassák nappali fényben, és bár Harley-t megtalálták a parkolóban várakozva, Neeshának nyoma sem volt.

A retriever egy skót vadászkutya fajta, nem csoda, hogy imád a vadak után eredni - illusztrációForrás: Lars Nissen/Pixabay

Tulajdonosai kétségbeesett felhívást tettek a közösségi médiában, és még egy drón segítségét is igénybe vették a terület átvizsgálására. Hagytak egy kosár mosatlan ruhát is az egyik ösvényen, remélve, hogy Neesha szagot fog, de nem talált rá. Egyik gazdája elmondta, hogy már kezdték feladni a reményt, amikor Ciara és Jean véletlenül ráakadtak az elcsatangolt jószágra. Miután végre visszakapta a család a kutyáját, elvitték Neeshát az állatorvoshoz, ahol megállapították, hogy az otthonától eltöltött két hét alatt a testsúlyának egyharmadát elveszítette, és egy bőrbetegség is kialakult nála, de Neesha hamarosan visszanyeri régi önmagát – írja a Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek