Az olaszországi Alpokban egy túrázó hét fagyos éjszakát élt túl egy esés után

Egy férfi, aki a kutyájával túrázni ment az olasz Alpokba, hét éjszakát volt kénytelen a szabadban eltölteni, miután elesett, és eltörte a bokáját közel 700 méteres magasságban. Egy helikopteres mentőcsapat vette észre a patak közelében fekvő férfit még csütörtökön az Udinétől északra lévő hegyekben. Levelek borították, de a közelben meglátták a fóliatakaróját. A 33 éves férfi éhes és szomjas volt, de azt mondta, hogy a kutyája segített neki a túlélésben.

Ash, aki nem hagyta magára a szerencsétlenül járt gazdáját, a hegyi mentők kedvence is lettForrás: Soccorso Alpino e Speleologico Friuli Venezia Giulia - CNSAS/Facebook

Az északkeleti Trieszt városából származó férfi a Venzonassa-völgy egyik részén túrázott mobiltelefon nélkül. Elesését követően egy patakhoz vonszolta magát, így sikerült innia egy kis vizet. Eszméleténél volt, amikor rátaláltak, de súlyosan megsérült.

A beteget rögzítették, ezután kimentették a hegyrőlForrás: Soccorso Alpino e Speleologico Friuli Venezia Giulia - CNSAS/Facebook

Barátnője szerdán riasztotta a Friuli-hegyi és barlangmentő szolgálatot (CNSAS), mivel arra számított, hogy a férfi hétfőn már visszatér. Az illető már korábban is részt vett ilyen túrákon, olyankor hegyi kunyhókban vagy menedékházakban húzódott meg éjszakára.

Keverék kutyája, Ash vele maradt, így legalább nem volt egyedül, és ez segített neki, hogy kitartson.

Ashre most a mentők vigyáznak, amíg a férfi a kórházban felépül. A drámáról a Friuli mentőszolgálat számolt be a Facebookon – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek