Bölényritkaság született egy amerikai természeti parkban

2021 elején a Missouri Ozark-hegységben található Dogwood Canyon Nature Park állománya egy ritkaságszámba menő, fehér bölénybébivel bővült, akit Takodának nevezték el, ami sziú nyelven azt jelenti: "mindenki barátja" - adja hírül a travelandleisure.com.

Forrás: facebook.com/dogwoodcanyon

Mint Bob Ziehmer, a park üzemeltetésében részt vevő Bass Pro Shops természetvédelmi igazgatója elmondta, fontosnak tartják, hogy képviseljék az indiánok természetvédelmi etikáját, ami a föld és az emberek közti egyensúly megőrzésének elvére épül, és ebbe a képbe beilleszthető a fehér bölény születése is, melyet az őslakosok szent állatnak tartanak. A tanításaik szerint egy fehér bölény születése elősegíti a kommunikációt az emberek és a Nagy Szellem között, és egyben a béke és a jó szerencse jele is.

Noha a mai napig ritkák a fehér bölények, születésük egy kicsivel mégis gyakoribb, mint korábban volt, mivel a farmerek olykor szarvasmarhákkal keresztezik őket. Két évszázaddal ezelőtt több mint 30 millió amerikai bölény kóborolt a síkságokon, számuk azonban a 19. századra kevesebb mint 2000-re csökkent. A természetvédők segítségének hála most körülbelül 350 000 bölény él az Egyesült Államokban.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek