Újabb luxuskempingeket alakítanak ki három amerikai nemzeti parkban

Több éve már, hogy először írtunk a glampingről, ami valójában a luxuskörülmények közötti kempingezést jelent, ahol éjszaka a csillagokat bámulhatjuk anélkül, hogy bármiben hiányt szenvednénk, napközben pedig elképesztően szép tájakon kirándulhatunk. Tavaly pedig összegyűjtöttük az ilyen jellegű magyar szálláshelyeket is. Az egyedi Airstream lakókocsikra specializálódott társaság, az AutoCamp – amelynek már vannak galampingjai a Yosemite Nemzeti Park és Cape Cod közelében – bejelentette, hogy ősszel egy újabb, idilli helyen, a dél-kaliforniai Joshua Tree Nemzeti Park környékén tervez megnyitni, valamint 2022-ben kiterjeszti kempinghelyeit a Catskills és a Utah Zion Nemzeti Parkokban.

Hamarosan a Joshua Tree Nemzeti Park sivatagos, sziklás tájai között is megalhatnakForrás: Jarek Tuszyński/Wikipedia

Mindegyik helyszínen a vállalat közel 10 méter hosszú, luxus Airstreamjei lesznek, amelyek hatalmas méretű ággyal, konyhasarokkal és esőzuhannyal rendelkeznek. Minden Airstream lakókocsiban három felnőtt kényelmesen elfér, vagy két felnőtt és két gyermek, ráadásul ingyenes Wi-Fi-vel, saját terasszal és személyes tűzrakóhellyel is rendelkeznek majd. A 25 hektáros Joshua Tree Nemzeti Parkban 47 lakókocsit telepítenek majd, szabadtéri bárral, pezsgőfürdővel és merülőmedencével, mobil konyhával, és egy helyi vegyesbolttal. Számos akadálymentesített lakosztályt is kialakítanak kültéri zuhanyzóval. Hogy el tudják képzelni, hogyan fest egy ilyen lakókocsi, nézzék meg a Yosemite Nemzeti Parkban már meglévő glamping lakókocsiját!

 A Zion Nemzeti Parkban, Utahban az Airstream lakókocsik mellett sátrakat is lehet majd bérelni, bár az abban táborozóknak sem kell feladniuk a kényelmet a csodálatos környezetért cserébe. Az AutoCamp sátrai is elég nagyok ahhoz, hogy elférjen benne többek között egy hatalmas méretű ágy, két éjjeliszekrénnyel, ráadásul a sátrakban lakóknak hozzáférést biztosítanak a közeli klubházban található wellness-fürdőszobákhoz.

Ilyen körülmények között igazán kényelmesen lehet a természetben megpihenniForrás: AutoCamp/Facebook

Eközben a Catskills Nemzeti Parkban szintén választhatnak majd a kempingezők a sátrak és a lakókocsik között. A cég összes szálláshelye autómentes, ezért parkolási lehetőséget és transzferszolgáltatást biztosítanak – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek