Ökörszem lesz az új tanösvény neve Bánkon

Egy szlovák-magyar határon átnyúló együttműködési program keretében újul meg a Nógrád megyei Bánk turisztikai infastruktúrája és arculata. Új burkolatot kapott a parkoló, a buszmegálló és a járda, illetve kialakítottak egy új strandbejáratot, egy turisztikai információs pontot és egy érintőképernyős kültéri információs terminált. Szintén Bánkon lesz látogatható egy vizes élőhelyeket bemutató tanösvény, ahol hamarosan egy turisztikai szállító jármű is forgalomba áll – írja a turizmusonline.hu.

Forrás: RTDM Nyugat-Nógrád Turisztika/Facebook

Hosszú út, sok munka, nehéz döntések állnak a megvalósítók mögött. Az egyik cél az volt, hogy Bánk turisztikai kínálatát, infrastruktúráját az adott pillanatban rendelkezésre álló lehetőségek és erőforrások felhasználásával korszerűbbé, modernebbé, a XXI. század turistája számára hívogatóbbá és egyben fenntarthatóbbá tegyék.

Bánk látképe a magasbólForrás: Nádas Kemping, Bánk/Facebook

Bánk – maradva a természetközeliség és fenntartható turizmus elvénél – a jövőben a „slow turizmus" mozgalom kínálatát szeretné bővíteni.

Bánk adottságai következtében rendkívül alkalmas hely a „lelassulásra", kikapcsolásra és a pillanat élvezetére. Az új bánki tanösvénynek pedig Ökörszem lesz a neve, amely még 2020-ban birtokba vehető lesz, ahol élménygazdag túrát tehetnek majd az oda ellátogatók. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek