A hajdani királyság ikonikus emlékeit kapcsolja össze az új angol bicikliösvény

  Az Alfréd királyról elnevezett, új terepbiciklis ösvény a hajdani Wessex királyság területén, Anglia dél-nyugati csücskének gyönyörű vidékén vezet keresztül, és olyan világörökségi helyszíneket kapcsol össze, mint Stonehenge, Avebury, a vaskori földvárak, Old Sarum vagy a Barbury-kastély - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

  AverburyForrás: MikPeach/commons.wikimedia.org

  Az út a Winchester székesegyháznál kezdődik és ide is tér vissza, közben 350 km-es szakaszt leírva. A nevét Nagy Alfréd wessexi királyról kapta, akinek sírja Winchesterben található.

  Az útvonalat a Cycling UK nevű nonprofit szervezet tervezte, három évet töltve a már meglévő ösvényeken a gyalogutak, a hidak és mellékutak korszerűsítésével, hogy azok könnyebben járhatók legyenek. Ahhoz, hogy végigtekerjük az utat, terepbiciklire és jó kondícióra van szükség.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!