Hamarosan New Yorktól Kanadáig is elsétálhatnak ezen az új túraútvonalon

A New York-i, nagyjából 1200 km hosszú túra- és kerékpárút az Empire State Trail 2020 végéig készül el, és új lehetőséget kínál a lakosoknak és a turistáknak a szabadban eltöltött szórakozásra a koronavírus-járvány idején. A T-alakú ösvény New Yorktól a kanadai határig, illetve az Erie-tótól New York Capital District régiójába vezet. Az út, melyről 2017-ben döntöttek, két, már meglévő nyomvonalra épül, emellett egy 480 km hosszú szakaszon ki is egészítik Albany közelében.

Gyalog, családostól is nekivághatnak egy hosszabb útnakForrás: www.empiretrail.ny.gov

A már meglévő utakat a gyalogosok és a kerékpárosok már most is használhatják. Egy nemrégiben készült tanulmány azt jósolta, hogy évente csaknem kilencmillió lakos és turista látogatja majd meg az ösvényt.

„Az elkészült Empire State Trail lesz az ország legnagyobb állami, többcélú túraút-hálózata, amely a lakosoknak és a turistáknak egyaránt példátlan hozzáférést biztosít New York szabadtéri kincseihez, fellendítheti az idegenforgalmat és a gazdaságot az állam egész területén, illetve hozzájárul a környezetünk védelméhez az elkövetkező generációk számára" – mondta Cuomo kormányzó még 2017-ben, amikor a projekt elindult.

Albany környékén ilyen úton tekerhetnekForrás: empiretrail.ny.gov

Az Empire State Trail olyan gyönyörű tájakon és történelmi helyszíneken vezet keresztül, mint a Schodack-szigeti Állami Park, a Fort Ticonderog, a Buffalo Harbour Állami Park és a Montezuma Nemzeti Vadrezervátum, emellett borászatok, sörfőzdék, és más érdekességek is találhatók rajta. Az ösvényt három szakaszra osztották: a Hudson Valley Greenway a manhattani Battery Parkból indul, az Erie Canalway Trail Buffalo és a New York-i Capital District között halad, Albany körül, míg a Champlain Valley Trail (a New York-i Capital District és Kanada között található). Az ösvényen bármelyik korosztályba tartozó és edzettségi szinttel rendelkező túrázók élvezhetik a kirándulást – írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek