Egy izlandi erőmű figyelmeztetést adott ki, hogy ne fürdőzzenek a vizében

  A reykjanesi tengerparton található medencék népszerű attrakcióvá váltak a helyiek körében, miután bezártak az uszodák. Hétvégente sok fürdőző mártózik meg itt a kellemes melegvízben. Ezzel pedig nemcsak a távolságtartási szabályok miatt adódhatnak problémák, hanem azért is, mert a medencék a híresztelésekkel ellentétben nem természetesek, hanem a HS Orka geotermikus erőműből kifolyó víz gyűjtőhelyei - adja hírül a grapevine.is.

  Forrás: Titin36~commonswiki/wikipedia.org

  Az erőmű figyelmeztetést adott ki, hogy bár a víz itt általában 35 fok körüli hőmérsékletű, de ha az erőműben bármilyen meghibásodás lép fel, hirtelen 100 fokra emelkedhet a hőmérsklet, súlyos égési sérüléseket okozva. A társaság arra is figyelmeztette a fürdőzőket, hogy a medencék közelében nagyon erős óceáni áramlatok működnek, melyek könnyen elragadhatják az embert.

  Hangsúlyozták, hogy az úszás mindig is tilos volt a környéken, és két tábla is figyelmezteti a fürdőzőket a veszélyekre, de tekintettel a hely növekvő népszerűségére, úgy döntöttek, még több figyelmeztetést helyeznek itt el.

  Ugyan van példa arra, hogy egy geotermikus üzem vize tápláljon legális fürdőhelyet, ahogyan azt a Svartsengi geotermikus üzem mellett kialakított Kék lagúna esetében láthatjuk, ott azonban a veszélyesen forró vizet biztonságosan vezetik vissza, emellett az nem tengerparton található, így nem áll fenn az elsodortatás veszélye.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!