Az amerikai nemzeti parkok jótanácsa: ne áldozzuk fel barátainkat a medvéknek

Ahogyan egyre több a látogató és a medvetámadás az amerikai nemzeti parkokban, az őrszolgálat kiposztolt néhány hasznos tanácsot medvékkel történő találkozás esetére. Mint írják: „ne fusson, és ha a medve követni kezdi, álljon meg és ne mozduljon. NE lökje oda lassabb barátját azért, hogy magát mentse, (még akkor se, ha úgy gondolja, hogy a barátság már túljutott a fénykorán). "

A Yellowstone Nemzeti Park környékén rekordszámú grizzlytámadás történt ebben az évben, valószínűleg azért, mer a látogató is egyre több a parkban. 2020-ban eddig hét medvés baleset történt, miközben évente átlagosan egy ilyen eset szokott történni - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

A Yellowstone Nemzeti Parkba idén csak lassan tértek vissza a látogatók, az utóbbi hónapokban azonban számuk meghaladta a tavaly ilyenkorit. Néhány őr attól tart, hogy a látogatók a koronavírust is magukkal hozzák, ugyanis két alkalmazott és három látogató is pozitívnak bizonyult, emellett a park szennyvízéből is kimutatták a vírust.

Bár a medvés poszt humoros keretet kapott, a Nemzeti Park alapvetően használható tanácsokat ad: „Maradjon nyugodt és ne feledje, a legtöbbször a medve nem akarja megtámadni; általában csak azt akarja elérni, hogy békén hagyják. Hát nem mindannyian ezt szeretnénk?"

GrizzlyForrás: skeeze/pixabay.com

Az utóiratban pedig bocsánatot kérnek minden olyan „baráttól", akiket „csaliként" vittek el a kirándulásra, és a túra során feláldoztak a csoport megmentése érdekében."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek