Egy férfi kirándulni indult a barátaival, és gazdagon tért haza

A hónap elején az Arkansas Crater of Diamonds Állami Park egyik 33 éves látogatója megtalálta a park történetének második legnagyobb gyémántját. Kevin Kinard néhány barátjával látogatta meg a parkot, hogy átvizsgálja a gyémántkutató területet. Néhány órán át fel-alá sétált a felszántott sorok között, és felvett mindent, ami kristálynak látszott. Amikor keresésük véget értek, Kinard és a barátai a park Gyémántfelfedező Központjába mentek, ahol a park munkatársai azonosítják a látogatói leleteket és regisztrálják a gyémántokat.

Kevin Kinard, a szerencsés megtaláló kezében tartja az először üvegnek vélt gyémántotForrás: https://www.arkansasstateparks.com/

Egy alkalmazott átnézte mindazt, amit Kinard talált, és félretett egy nagyobb méretű kristályt, amelynek Kinard először nem sok figyelmet szentelt.

Érdekesnek és fényesnek tűnt, ezért betettem a táskámba, és tovább kutattam, de azt hittem, csak üveg" – mesélte.

Az egyik alkalmazott viszont félrehívta Kinardot, és közölte vele a hírt, hogy egy kilenckarátos gyémántba botlott. A fiú a hírtől szinte sokkot kapott. 

"A gyémántkutató területen tökéletesek voltak a körülmények ahhoz, hogy Mr. Kinard megtalálja a gyémántját" – írta Dru Edmonds parksegéd-felügyelő a blogbejegyzésben. „A park munkatársai augusztus 20-án szántották be a keresési területet, alig néhány nappal azelőtt, hogy a Laura trópusi vihar több mint két centi esőt hullatott a parkba. Kinard úr látogatásakor kisütött a nap, és éppen a megfelelő utat járta be, hogy észrevegye a gyémántjáról visszaverődő napfényt."

Naponta egy-két gyémántot találnak a park látogatói, de ez a lelet még az ott dolgozókat is meglepteForrás: https://www.arkansasstateparks.com/

A gyémánt 9,07 karát tömegű, barna, fémes fényű kő, és a park 1972-es megnyitása óta ez a második legnagyobb, amit valaha felfedeztek ott. Az egyetlen ennél nagyobb gyémánt egy 16,37 karátos fehér Amarillo Starlight volt, amelyet 1975 augusztusában találtak.

A felfedezés során az őt elkísérő barátai tiszteletére Kinard úgy döntött, hogy gyémántját Kinard Barátság Gyémántnak nevezi el.

2020-ban eddig 246 gyémántot fedeztek fel és regisztráltak a Crater of Diamonds Állami Parkban, ahol a látogatók átlagosan naponta körülbelül egy vagy két gyémántot találnak, de a leletek általában sokkal, de sokkal kisebbek, mint Kinardé. Az összes, 2020-ban felfedezett gyémánt össztömege 59,25 karát volt. Tavaly a park egyik látogatója egy 2,12 karátos gyémántot talált a mezőkön – írja a Travel and Leisure. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek