Az októberi hétvégéken is válthatunk kiránduló napijegyet a Dunakanyarban

Augusztus elején írtunk arról, hogy egy új, összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel egy adott napon a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a MAHART helyi járatain lehet korlátlanul utazni. Akkor még úgy volt, hogy ezt a jegyet csak szeptember 30-ig lehet megváltani, a szerkesztőségünkbe érkezett közlemény azonban arról ír, hogy a kedvezményes jegyvásárlást november 1-ig meghosszabbították, azzal kiegészítéssel, hogy a Dunakanyar Napijegy szeptember 30. és november 1. között csak a hétvégéken és október 23-ra váltható meg.

A közleményből kiderül, hogy augusztus óta a MÁV-START közel kétezer darab jegyet adott el, amellyel a Pilis, a Duna és a Börzsöny kirándulóhelyeit lehet kedvezményes áron felfedezni. A jegy november 1-ig továbbra is kétféle változatban érhető el: a felnőtt jegy ára 1999 forint, a 26 éven aluliaké 1499 forint.

A térség, ahol a Börzsöny és a Visegrádi-hegység között kanyargó Duna folyásiránya nyugat-keletiről észak-délire változik, és ahol a Szent Mihály-hegyet (középen) elegánsan megkerüli a folyóForrás: Kálló Péter / Travelo

A napijegyet a MÁV-START pénztáraiban, vagy akár a MÁV applikáción keresztül is meg lehet megváltani. A jegyek vasúton a Budapest-Esztergom (2-es), a Budapest-Vác-Szob (70-es) és a Vác-Diósjenő-Balassagyarmat (75-ös) vonalakon; közúton a Volánbusz 300-399 és 800-898 számcsoportba eső viszonylatain, a MÁV-HÉV H5-ös vonalán, a Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszon, valamint a Mahart PassNave menetrend szerinti dunakanyari körjáratán érvényesek.

Még nem tudják, merre induljanak a Dunakanyar felfedezésére?

Erről korábbi gyűjtéseinkben olvashatnak (pl. itt, itt és itt), amelyekben a vidék legszebb, általunk is bejárt látnivalóit mutatjuk be. De volt olyan, hogy egy kis kamerával szálltunk a Dunakanyar fölé, ezért az alábbi drónvideónkban úgy is láthatják olvasóink ezt a térséget, ahogyan egyébként csak a madarak szokták:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek