Ha nem elégszik meg a napi kutyasétáltatással, ezen a túrán kiélheti magát kedvencével együtt

Minden gazdi tudja, hogy a kutyasétáltatás kellemes, fitten tartó időtöltés, ám ugyanazt a háztömböt vagy parkot körbejárni egy idő után unalmas a kutya és gazdája számára is. Jó közös program lehet, ha a napi rutinséta helyett néha együtt mennek kirándulni. Előzetes tájékozódás nélkül azonban nem jó ötlet nekivágni a legközelebbi erdőnek vagy tópartnak, hiszen a vadászok és horgászok területén a négylábú társ nem biztos, hogy kedvelt vendég lesz. A csoportos túrák résztvevői sem feltétlen örülnek a kutyák társaságának, legyen a kutyus bármennyire is jólnevelt.

A kutyusok mindig készen állnak egy jó kis kalandra - illusztrációForrás: Adri Marie/Pixabay

Éppen ezért léteznek olyan kutyás túrák, melyek a természet közelségéről és a felhőtlen kikapcsolódásról, valamint a négylábú társakról szólnak. llyen a NaTúra soron következő programja is, ahol a szakszerű túravezetés mellett több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező kutyakiképző segít, hogy a közös túra minél élvezetesebb legyen. A túra vezetője Menyházi Regina lesz, bronzjelvényes gyalogos szakági túravezető, a NaTúra alapítója, a szakértő, aki kíséri a csoportot pedig Molnár Zoltán, 30 éves tapasztalattal rendelkező kutyakiképző és szakoktató.  

Ha szeretnének részt venni a túrán, a csatlakozó kutyának legalább 6 hónaposnak kell lennie, rendelkezik az oltási könyvvel igazolt szükséges oltásokkal, alap szocializációval és kellő biztonsággal vezethető pórázon.

A túrát augusztus 30-ra vasárnapra szervezik és 9 órától 13:30-ig tart majd. A találkozó 8:45-kor lesz Makkosmárián, a Budakeszi Angyalok Királynéja kegytemplomnál. A túra útvonala Makkosmária - Farkas-hegy - Sorrento-sziklák - Szent Mihály-szikla - Makkosmária, mely 8 km-es távot jelent. A részvételi díj 4.000 forint személyenként, ami tartalmazza a túra szervezését és vezetését, valamint a kutyás szakvezetést. A túra előzetes regisztrációhoz kötött - amit az esemény Facebook oldalán keresztül intézhetnek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek