Fizetik a szállását, ha megbetegedne ebben a horvát megyében

Split-Dalmácia megye vezetése úgy döntött, hogy biztosítja a külföldi turisták elszállásolását, amennyiben a tengerparti nyaralásuk során elkapnák a koronavírust. Számukra egy egész hotelt kibéreltek a főszezon idejére.

A hotelszobák karanténként funkcionálnak - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: ming dai

A 25 szobás szálláshely Trilj városában található, 40 kilométerre Splittől. A szálloda július közepe óta áll készen az időközben megbetegedett külföldiek befogadására, de eddig még senki nem érkezett hozzájuk. A vendégek költségét a megye állná.

A megye önkormányzata naponta 70 kunát fizet egy szoba fenntartásáért, függetlenül attól, hogy valaki elfoglalja-e a szálláshelyet vagy sem. A két hónapra összesen 14 ezer eurót, azaz közel 5 millió forintot fizetnek ki a karanténhotel lefoglalására. A háromcsillagos Sveti Mihovil Hotel a weboldala szerint hangulatos szobákkal, terasszal és étteremmel várja a vendégeket, még egy videót is készítettek a szálláshelyről és a környező kikapcsolódási lehetőségekről:

Persze, aki fertőzöttként érkezik ide, annak a környék bejárására nem lesz lehetősége, a szobák ugyanis karanténként szolgálnak. A betegek állapotát folyamatosan figyelik, és szükség esetén a közeli sürgősségi állomásra szállítják őket, vagy súlyosabb esetben a spliti kórházban nyújtanak orvosi ellátást a számukra – tudtuk meg a horvát Index portálra hivatkozó szerb 021.rs híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek