Biztonságos úti célnak tartják a tömegeket vonzó Dubrovnikot

A napokban jelent meg a folyamatosan frissülő járványügyi adatokkal és térképpel ellátott weboldal, ahol megnézhetjük, melyik horvát régióban hogyan alakul a fertőzésveszély. Az ottani felosztás szerint Dubrovnik csak a második legbiztonságosabb zónába esett, amit a helyi polgármester nem tart helyes meghatározásnak. Szerinte a város Európa egyik legbiztonságosabb úticélja – áll a horvát HrTurizam cikkében.

Dubrovnik számos látnivalóval várja a turistákat - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Dreamer4787

A vendéglátóhelyeken és az óváros területén is minden óvintézkedést betartanak a turisták egészsége érdekében, ami azt jelenti, hogy biztonságban barangolhatjuk be a helyi nevezetességeket.

Hogy megerősítsék, Dubrovnik előnyös helyzetét, a polgármester telefonos értekezleten tájákoztatta több ország vezetőségét az aktuális járványhelyzetről. Szerinte fontos a pontos információk közlése és a kommunikáció, hogy a tömegeket vonzó város ne veszítsen népszerűségéből.

Dubrovnik vezetősége kezdeményezte, hogy Európát pontosabban tájékoztassák Horvátország járványhelyzetéről, azaz ne csak négy régióra, hanem megyékre felosztva közöljék a friss adatokat.

Ezzel akár az olyan kellemetlen lépések is elkerülhetőek lennének, amit Hollandia hozott néhány nappal ezelőtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek