Ingyenes, felfedező pataktúrára várják a gyerekeket Szentendrén

A Dunakanyar kapujában lévő Szentendre elsősorban hangulatával, művészetével és kultúrájával ragadja magával a látogatókat. A gyönyörű természeti környezetben található színes város sétálóutcáit elhagyva érdemes a Bükkös-patakhoz is ellátogatni, amely a Szentendre környéki patakok közül a leghosszabb és legbővizűbb. Útja összesen 16 kilométer hosszú, ezalatt 351 métert, kilométerenként tehát körülbelül 22 métert ereszkedik.

A Bükkös-patak SzentendrénélForrás: OsvátA/Wikipedia

Igazi családi programot ígér a kicsiket és nagyokat egyaránt megszólító, kellemes délutáni felfedező séta, ahol kiderül, mit rejt a Bükkös-patak. Megismerhetik az élővilágát, a természet körforgását, és hogy miért fontos számunkra, hogy megőrizzük természetes környezetünket. Interaktív feladatokkal és érdekes játékokkal várják az érdeklődőket.

A túrát Hernádi Krisztina Nóra vezeti. „Természetvédelmi szakértő, környezeti nevelő vagyok, korábban kutatóként most tanárként dolgozom. 30 éve fontos számomra, hogy másokkal együtt is felfedezzük a természetet, remélem sikerül most is új dolgokat látni, többet megismerni a város természeti értékeiből."

A találkozó időpontja: augusztus 8.szombat, és a nagy érdeklődésre való tekintettel 2 csoportot indítanak: 15.00-17.00 és 17.00-19.00 óra között. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információkat és a regisztrációs jelentkezést ide kattintva találják meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek