Csillagokat nézhet vagy akár csobbanhat is ezeken a közelgő kerékpártúrákon

Határon átnyúló, tematikus kerékpártúrákat szervez a szombathelyi Herényi Kulturális és Sportegyesület. Augusztusban és szeptemberben is lesz lehetőség a más programokkal egybekötött kerekezésre.

A csillagokat is meglesheti a túra során - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: vchal

Éjszakai kerékpározásra jelentkezhet

Már több éves hagyományra tekintenek vissza a népszerű tematikus biciklitúráik, amelyek idén sem maradnak el. Legközelebb augusztus 14-én éjszakai túrára jelentkezhetnek a biciklisek. A tekerés 20 órakor startol a szombathelyi Béke tér 7. szám alól, majd a 22 kilométeres Sé, Torony, Dozmat útvonalat járják be a vállalkozó szelleműek. Az éjjeli tekerés legérdekesebb megállója a csillagnézés lesz, amelyre a Gothard Amatőr Csillagászati Egyesület közreműködésével nyílik lehetőség.

Kerekezéssel egybekötött csobbanás

Augusztus 22-én szombaton ismét határon átnyúló túra indul, ezúttal reggel 8:00 órakor, a korábban említett szombathelyi cím alatt gyülekezik a csoport. A bringások Bucsu és Bozsok érintésével jutnak el Rohoncra, ahol egy kellemes fürdőzés során frissülhetnek fel.

Városnéző túra is lesz

Szeptember 12-én szombaton Barangolás Szombathelyen címmel szervez a sportegyesület városismereti kerékpártúrát. A 9:00 órakor útnak induló résztvevőket idegenvezető kalauzolja végig Szombathely nevezetességein.

A részvétel a biciklis élménytúrákon ingyenes, de előzetes jelentkezés szükséges. Kerékpárok a helyszínen a Herényiek Házában is bérelhetők - áll az ORF hírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek