Ha szeretne jól tájékozódni egy erdőben, itt megtanulhatja, hogyan kell

  Megismerné hazánk természeti kincseit, de fél elindulni, nehogy eltévedjen? Szeretne terepen is futni, de esélyes, hogy jóval több lenne a megtett út a tervezettnél? Szeret a természetben járni és jobban elmélyülne a tájékozódásban? Ha hiányosnak érzi a térképolvasási- és tájékozódási ismereteit vagy csak szeretne egy kicsit magabiztosabban mozogni, akkor érdemes egy tartalmas napot eltöltenie a Budai-hegységben, ahol megismerkedhet a turista térkép jelkészletével, logikájával és a térképen látottakat összevetheti a valósággal.

  A fotó illusztrációForrás: Rawpixel.com/Shutterstock

  A nap programja két részből áll majd. Délelőtt egy közös túra alkalmával megismerkednek a terepi tájékozódás alapelveivel, megtanulják elhelyezni magukat a térképen mesterséges és természetes tereptárgyak alapján, távolságot számolnak és útvonalat terveznek.

  Az ismeretek elsajátítása után délután egy rövid pályán, egyszerű tájékozódási feladatokat kell megoldaniuk, melyek során a térképre előre felvett pontokat kell megtalálni a terepen, ezzel gyakorolva a délelőtt tanultakat.

  A túra időpontja augusztus 15. szombat. A "kiképzés" 9-16 óraközött tart majd. A túrát Kulcsár György, az MTSZ bronzjelvényes, vizsgázott túravezetője tartja. Részvételi díj 8500 forint személyenként, amely tartalmazza a Budai-hegység turista térképét is. A jelentkezés határideje augusztus 5. - olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a regisztrációs információk is megtalálhatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!