Szombat a SUP szerelmeseié a Lupán

Augusztus elsején második alkalommal rendezik meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) gondozásában a SUP-EVENT nevű programot, amely keretein belül bárki kipróbálhatja magát az evezős-deszkás sportágban – írja a sportág szövetségének honlapja.

Szombaton a SUP szerelmesei veszik birtokba a Lupa Beach-et, és most bárki próbát tehet a tó megkerülésére is, szervezett keretek között ugyanis vízimentők biztosítják az eseményt. A délelőtt 10 órakor kezdődő programsorozat keretén belül a szervezők szerint a kezdő és a gyakorlott SUP-lovasok is megtalálják a számításukat, ennek megfelelően mindenkit szeretettel várnak a Lupa-tavon.

Ismét birtokba vehetik a Lupát a SUP híveiForrás: pasja1000 / Pixabay

Bár az eseményt második alkalommal rendezik meg, először lehet körbeevezni a tavat. Az esemény szabadidős sporttevékenységnek számít, a szervezők szerint „a 3 km-es táv megtétele inkább az élményekről szól, mint a versenyzésről". Ugyanakkor szombaton tétre menő SUP-csata is várható a Lupán, aznap rendezik meg a 2020-as SUP magyar bajnokságot, vagyis a kezdők megismerkedhetnek a sportág professzionális oldalával is.

A versenyre már lehet regisztrálni, a részvétel díja 2500 forint személyenként, a SUP-deszka bérlése darabonként ugyanekkora kiadást jelent. A SUP-EVENT verseny résztvevői különleges deszkákat is kipróbálhatnak szombaton, a négy fős csapatok pedig a Dragon SUP-okra is felpattanhatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek