Ismerjék meg a kúriák városát egy kisvonatozással összekötve

Egy kellemes családi program során olyan városba utazhatnak el, amely kevésbé ismert, mégis rengeteg felfedeznivaló várja ott az érdeklődőket. Dabason megcsodálhatják a kúriákat (többek között Döbrögi házát), felsétálnak két kilátóba a csodás panorámáért, megkóstolhatják a hagyományos kézzel nyújtott sári rétest, megnézhetik az ország egyik legnagyobb állat- és kirakodóvásárát, és kirándulhatnak egyet a magyar Camino leglátványosabb szakaszán. Dabas neves szülötteivel, hagyományaival, történelmével is megismerkedhetnek, természetesen idegenvezetéssel.

A Halász Móricz-kúriaForrás: Laszlo_Aradi/Legslie - Indafotó, Wikipedia

A tervek szerinti programban a Kossuth Lajos emlékek, a Halász-Móricz-kúria, a Gyóni-emlékház, az Országos Állat- és kirakodóvásár, a Dabas Fő tér, a Holokauszt Emlékpont, a Kapisztrán-Hunyadi Emléktorony, az 56-os Emlékszoba, a Rétesház, a Szent Jakab-sétány, a kilátó, a Duna-Tisza csatorna dabasi partjának felfedezése szerepel. 

Az esemény során kisvonattal érhetik el a helyszínek nagy részét, hiszen ezeket az utakat sétálva nehéz lenne megtenni, mivel többek között Dabason található az ország leghosszabb főutcája is. A Duna-Tisza csatornához a kisvonat viszont nem tud elmenni, így a romantikus csatornapartot kb. 15 perces kényelmes gyaloglással lehet megközelíteni. 

A kirándulás időpontja: augusztus 9., vasárnap, 9:40–17:00 óra. Az utazás egyénileg történik, találkozó: Dabas vasútállomásnál (a vonattal vagy személygépkocsival érkezőknek), Dabas, Népbolt buszmegálló a távolsági busszal érkezőknek. A kisvonat ezeken a pontokon fogja felvenni a barangolókat. A részvételi díj bruttó 5000 Ft/fő (előre utalással) Egyéb díjak: 1000 Ft/fő (a helyszínen), ami tartalmazza az összes belépőt és a kisvonatozást + Tourguide készülék bérleti díja 350 Ft/fő. További információkat a szervező, a  Barangoló Baráti Kör Facebook oldalán találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek