Éjszaka is libeghetünk a város felett augusztusban

A Libegők Éjszakáját 2018-ban rendezték meg először, amelyhez az ötletet a korábbi Sípályák Éjszakája adta. Az esemény célja, ami most már hagyománynak tűnik, hogy népszerűsítse a hazai hegyvidéki turizmust és egyúttal az itthoni sípályákat is.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

A Zugligeti Libegő augusztus 20-án ünnepli majd fennállásának 50. évfordulóját, így a szervezők szerint, ide látogatnak majd el a legtöbben. De azért bíznak abban, hogy a többi helyszínt is felfedezik majd maguknak, főleg, hogy a budapestivel együtt hat szép libegő várja majd az éjszakai panorámára kíváncsiakat.

Augusztus 29-én a Mátrában két különböző helyszínen, ezenkívül a Bükkben, a Budai-hegységben, a Zempléni-hegységben és a Bakonyban várják a látogatókat. A részletes programtervre még egy kicsit várni kell, de a szervezők ígérete szerint hamarosan elérhető lesz a klaszter weboldalán.

A pontos helyszíneket azonban már ismerjük:
• Sípark – Mátraszentistván
• Libegőpark – Lillafüred
• Zugligeti Libegő – Budapest
• Oxygén Adrenalin Park – Sástó
• Zemplén Kalandpark – Sátoraljaújhely
• KalandHegy – Eplény

Forrás: Oxygen Adrenalin Park - Mátra-Sástó/Facebook
Utaztak már hazánk legfiatalabb libegőjén?

Tavaly május közepén nyílt meg hazánk legújabb libegője, amely a Sástó és az Oxygen Adrenalin Park között szállít utasokat, miközben csodás panorámát nyújt a tóra, a kilátóra és Gyöngyösre. A szerkezet összesen 62 darab kétüléses felvonószékből áll, amelyen egyszerre 124 fő utazhat. A hegyállomás (a parkban) a tengerszint felett 554 méter magasan fekszik, a völgyállomás 504 méter (Sástón) magasan található. A felvonó hossza körülbelül 400 méter, a hegyállomás és a völgyállomás közötti szintkülönbség 50 méter, míg a menetidő 7 perc. Magyarország legfiatalabb libegője tavasztól őszig üzemel, a közelben található kalandpark, az Oxigén Adrenalin Park nyitvatartásától függően.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek