Három az egyben az éj leple alatt: kerékpártúra, hajózás és szalonnasütés a Fertő tónál

Ha kipróbálnának egy éjjeli tekerést a Fertő-tájon, vagy egy hajózást az éjszakai Fertő tavon, valamint egy szalonnasütést Hegykőn, akkor most a figyelmükbe ajánlunk egy olyan hangulatos, szervezett túrautat, amiben mind a három lehetőség benne van.

A tó a Kárpát-medence egyik legjelentősebb madárélőhelyeForrás: Thomas Walkner/Wikipedia

A Fertő Tekergő weboldalán találtunk rá arra a túrára, ami során a jelentkezők napnyugta után kelhetnek útra a Fertő-parti kerékpárúton. Később Fertőhomok irányába tekernek majd, Hidegség és Fertőboz felé, utána Balfot és Fertőrákost érintve érkeznek a Mörbisch-i kikötőbe. Itt vízre száll a társaság, hogy kihajózzanak az éjszakába. A tapasztalt kapitány sötétben is eltalál Illmitzre, ahonnan ismét kerékpárral folytatják az útjukat.

A kulacsok feltöltése után Apetlon következik, majd jobbra fordulva „Mekszikó" felé kerekeznek, ahol mindenkit vár a zsíros kenyér. Egy kis frissítő és pihenő után Sarród, Fertőd és Fertőszéplak érintésével tekernek majd vissza Hegykőre. Beérkezésükkor már lobog a tűz, a nyársak előkészítve, így kezdődhet a szalonnasütés, a hangulatos levezetés – olvasható a Fertő Tekergő weboldalán, ahol további információkat és a jelentkezéshez szükséges regisztrációs lapot is megtalálják.

A túrát augusztus 8-ra, szombatra szervezik, jelentkezni pedig augusztus 2-ig lehet. A részvételi díj 6000 forint egy főre, ami tartalmazza a túravezetést, a hajózást, a zsíros kenyeret és a szalonnasütéshez hozzá tartozó kenyeret és szalonnát. Az indulás és az érkezés helyszíne is Hegykő lesz, a teljes megtett táv pedig 60 kilométer.

Az oldalon olvasható még, hogy a szervezők kérik a jelentkezőket, hogy előzetesen vizsgáltassák át a kerékpárjaikat, és felkészülve érkezzenek a túrára. A laza hangulatú túra ellenére a KRESZ betartása, láthatósági mellény, fejvédő, megfelelő világítás kötelező, illetve az útlevelet vagy a személy igazolványt se felejtsék otton.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek