Őrült élményeket és kreatív kalandozást kínálnak a csak nőknek szóló utak

Egészen páratlan választék van a neten a csak nőknek szervezett utakból. És most ne csak a cicamicás, koktélozós, nagyon csajos bulikra gondoljanak. Az is belefér, viszont van, hogy épp az ellenkezőjére van a leginkább szükség. Amikor lehet térdes a nadrág, lyukas a póló, és lenőtt a korábban festett hajtő, senkit nem fog érdekelni, mert a csapatot a kaland és az utazás szeretete tartja össze.

Women only!

Az utazás ugyanúgy ízlés kérdése, mint bármi más. És nem csak az úticélok tekintetében vannak hatalmas szakadékok. Van, aki csak luxusban tudja elképzelni a dolgot, mások nemcsak hogy beérik egy hátizsákkal, de esküsznek is rá, hogy így könnyebb és gördülékenyebb az egész folyamat. Sokan párban mennek, mások társas utakra fizetnek be, és persze rengetegen indulnak neki egyedül a nagyvilágnak. Eddig nem is mondtunk semmi újat, ahogy valószínűleg azt is nagyon sokan tudják, hogy egyre inkább terjed az úgynevezett „women only", azaz „csak nőknek" szolgáltatások száma az utazások kapcsán is.

Forrás: simona pilolla 2/Shutterstock

Mivel semmi értelme nem lenne végigmenni az összes lehetőségen, ami a hotelektől a különböző fürdőkig terjed, ezért inkább azokat a szervezőket listázzuk, akik különböző kritériumok alapján rakják össze az utazásokat. Vagyis nem csupán egy-egy túrát, hajóutat vagy zarándoklatot szeretnénk bemutatni és ajánlani, hanem egy csokor lehetőséget. Egyetlen dolog köti össze ezeket a társaságokat: csak és kizárólag a nőkre koncentrálnak, és férfiak nem is jelentkezhetnek az általuk szervezett utazásokra.

Kalandozások a vadonban

A REI Women's Adventure elsősorban túrákra specializálódott, így a kínálatban különböző jellegű kirándulások, többek között hegymászás és pipás búvárkodás is szerepel. Honlapjukon azt írják, hogy olyan nőknek szervezik az utazásokat, akik nemcsak látni szeretnék a világot, hanem meg is akarják tapasztalni. Nemcsak az egyes csoportokban lesz mindenki nő, hanem a túravezetők is mind azok. A zsúfolt helyeket nagy ívben kerülik, viszont rengeteg élménnyel pörgetnek fel egy-egy utat, és nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindig és mindenhol jókat egyenek a résztvevők.

Amerikai álom luxuskivitelben

Az amerikai Sights and Soul felső kategóriás utakat kínál, ami nagyjából azt jelenti, hogy nemcsak a hoteleket válogatják meg nagyon, hanem az utazások is a prémium kategóriába tartoznak. A világ minden tájára szerveznek utakat női csoportoknak Fokvárostól, Új-Zélandon át Laoszig, és elsősorban borkóstolók, wellness kezelések és hasonló extrák adódnak az inkább kulturális jellegű utakhoz.

Forrás: Marcos Mesa Sam Wordley/Shutterstock

Picit kalandos, de inkább biztonságos, érdekes és lazításra tökéletesen alkalmas kirándulásokat szerveznek.

Az önkifejezés útjai

A Damesly-t nők hozták létre nőknek, és nők is üzemeltetik. A kulcsszó itt a kreativitás, utazásaik alapkategóriáit is ez határozza meg. Lehet választani workshopok, kalandtúrák és - mondjuk úgy - lelki utazások közül – ez utóbbiak amolyan „én kereső" kirándulások. A cikk írásának pillanatában ebben a kategóriában például egy hawaii út szerepel a honlapjukon: itt a résztvevők a paradicsomi helyszínhez, búvárkodáshoz, szörfözéshez és természetjáráshoz ráadásként egy életvezetési tanácsadó segítségét is megkapják. A kalandorokat többek között Kubába csábítják, a workshopok iránt érdeklődők pedig mehetnek például az amerikai Coloradóba, ahol a lovaglást kreatív írással párosítják össze.

Közösség és fenntarthatóság

WHOA a rövidítése a Women High on Adventure utazásszervező irodának, akik nevükhöz hűen nagyon vagány túrákat szerveznek. Náluk simán belefér a Kilimandzsáró vagy épp a Machu Picchu, itt arra mennek rá, hogy a jelentkezők kicsit kimozduljanak a komfort zónájukból és olyan élményeket szerezzenek, ami újabb és újabb utakra viszik el őket.

Forrás: Jacob Lund/Shutterstock

Az egész bulit két csaj viszi a vállán, ők találták ki, ők is csinálják, és amellett, hogy nagyon jó kis közösséget építettek ki az utak révén, elkötelezettek a fenntartható turizmus mellett, ahogy arról a honlapjukon bővebben is mesélnek.

A helyi közösségek támogatása

A Purposeful Nomad mögött nem csupán az együtt utazás és a csak nőknek szervezett élmények gondolata húzódik. Ők hisznek az etikus utazásban, és azt akarják elérni, hogy egy-egy ilyen út valódi betekintést adjon az adott kultúrába, méghozzá úgy, hogy az utazók igazi, tartalmas kapcsolatokat alakítanak ki a helyiekkel. Guatemalában például olyan nőkkel találkozhatnak, akik máig őrzik a kézi szőnyegkészítés ősi hagyományait, Costa Ricán pedig többek között a helyi természetvédők munkájában vehetnek részt az utazók.

Fitnesz a Paradicsomban

A Fit and Fly Girl is a nevével hirdeti magát a legjobban. Ők ugyanis a fitnesz irányvonalra mennek rá, ezen belül is a luxusra. Meseszépek az úti célok, hibátlanok a hotelek, és tökéletesen felkészültek a különböző órákat tartó instruktorok.

Forrás: Jacob Lund/Shutterstock

A szervezők jó arányban keverik egymással a pihenést és a mozgást, így bár vannak edzések és jógaórák, napközben bőven jut idő arra is, hogy az utazók a hely minden szépségét kiélvezzék. A helyszínek hallatán - például Bali, Toszkána, Marokkó és Ibiza - mi máris indulnánk.

A boldogító gyaloglás

A Walking Women se sokat vacakolt a névadással, így ennek megfelelően ők elsősorban sétákat és komolyabb túrákat szerveznek. Mivel a cég angol, ezért nagyon sok útjuk a szigetországon belül zajlik – be lehet járni például Beatrix Potter nyomán a Lake Districtet -, de Európa többi részére is szerveznek utakat. Van például túra ajánlatuk Andorrában és Görögországban, de ki lehet fogni egzotikusabb helyeket, például mi Szváziföldre induló kirándulást is kiszúrtunk a listában. Nemcsak helyszín, hanem például nehézségi fok szerint is lehet válogatni az oldalon, de vannak külön leszbikusoknak szervezett utak, illetve olyanok, ahová kutyusokat is lehet vinni.

Az élmény az első

Roppant vicces nevet választott magának az Explorer Chic, akik a belevaló csajoknak szerveznek utakat. Az élményt tartják a legfontosabbnak, és teljesen másodlagossá olvadnak olyan szempontok, mint mondjuk a külső.

Forrás: simona pilolla 2/Shutterstock

Itt senkit sem fog érdekelni a másik ruhája, mert a résztvevők azért mennek, hogy a többiekkel közösen fedezzék fel többek között az inkák ősi útvonalát, Skócia hegyeit, az Egyesült Államok vad folyóit, vagy a Galápagos-szigetek háborítatlan világát. Elsősorban amerikai utak közül lehet válogatni a honlapon, de ahogy a fenti listából is látszik, elég komolyan merítenek más lehetőségekből is a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek