Ennek a szálláshálózatnak csak nők a tagjai

Victoria O'Connell, a Golightly nevű szálláshely-oldal társalapítója lakásbérlő és -kiadó is volt már, de miután vendégei egyszer kirabolták a lakását, el kellett gondolkodnia azon, hogy hogyan tovább. Ahelyett, hogy búcsút intett volna a műfajnak, új vizekre evezett - számol be róla a Travel and Leisure.

A kép illusztrációForrás: Neri Vill/pixabay.com

Mint mondta, kutatásai során rájött, hogy nincs egyedül a kétségeivel a lakásbárlést illetően, és azt is látta, hogy sok nő tart attól, hogy szólóban utazzon. Akkor jött az ötlet, hogy egy csak nőknek szóló lakáskiadó-hálózatot alapítson.

A Golightly a közösségi oldalakhoz hasonlóan és meghívásos alapon működik, a lakások adatait csak a tagok láthatják, ahogyan az emberek kapcsolati hálóit is. Olyanok is jelentkezhetnek, akiknek nincs meghívójuk, de nekik egy ellenőrzési folyamaton kell átesniük.

Ez a működésmód is a bizalmat hivatott erősíteni és úgy jött létre, hogy kizárja a csalások lehetőségét. Jelenleg több mint 350 bérelhető ingatlan szerepel a hálózatban világ különböző városaiból. A házigazdáknak és a vendégeknek is tagdíjat kell fizetniük, emellett a létrejött tranzakciók után is bizonyos százalékot számolnak fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek