Újra megnyílt a turisták előtt a világ egyik legszebb szigetcsoportja

Az ecuadori környezetvédelmi miniszter Twitter-üzenetben írta meg, hogy a szükséges biztonsági intézkedések betartásával újra megnyílnak a Galápagos-szigetek látványosságai, melyek március óta zárva tartottak. A cél, hogy ezzel a lépéssel elősegítsék a helyi gazdaság fellendítését.

Forrás: Pixabay.com / pen_ash

A turistáknak itt is kötelező a maszk viselése, és a folyamatos kézfertőtlenítés alkoholos oldattal vagy géllel. Bár a beutazás szabad, a természetvédelmi park nyitva tartását napi három órára korlátozták. Hasonló szabályokat vezettek be a galápagosi tengerpartokon is májusban, nem sokkal azután, hogy Ecuadorban lazítani kezdték a karanténszabályokat. Azóta a helyiek napi három órán át tartózkodhatnak a tenger mellett.

A szigetcsoportnak mintegy 30 ezer lakosa van, és a gyors lezárásoknak köszönhetően a megerősített koronavírus-fertőzöttek száma mindössze száz volt. De ennek ellenére a szigetek gazdasági élete, mely 85 százalékban az idegenforgalomtól függ, március és május között mintegy 200 millió dolláros (62 milliárd forintos) veszteséget könyvelt el. Legalábbis a galápagosi idegenforgalmi kamara adatai ezt mutatják. A szigetcsoportnak tavaly több mint 271 ezer látogatója volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek