Ilyen gyönyörű kerékpárutat még biztosan nem látott!

 

El tud képzelni egy olyan kerékpárutat, ami 10 méterrel a földfelszín felett lebeg? A belgák gondoltak egy nagyot, és megvalósították: Limburg tartományban, a boslandi erdőben a sportolni vágyók és a különleges élményeket gyűjtők számára szó szerint egy bringás fellegvárat építettek.

A köralakú, 100 méter átmérőjű, kétszintes, lejtős biciklipályán a természet szinte körbe öleli a kerékpárost. Bár az építmény az időjárás viszontagságainak ellenálló acélból készült, a környezethez igazodva barna színt kapott, hogy a fák törzseit utánozva beleolvadhasson az erdő látképébe.

Forrás: Visitlimburg.be

A Kerékpározás a fák között nevű projekt Pieter Daenen, tájépítészhez kötődik, aki a De Gregorio en Partners építészmérnökeivel együtt alkotta meg ezt a nem mindennapi sportpályát. A tervezés, majd később a kivitelezés során kulcsfontosságú szerepet kapott az, hogy az erdőt, valamint az élővilágát tiszteletben tartsák, sőt, segítsék annak fejlődését.

Forrás: Visitlimburg.be

Az erdőben nagyrészt fenyőfák magasodnak, amiket még az 1900-as évek elején fatermelési célzattal ültettek, de a bányabezárások miatt a kivágásuk elmaradt. A túl sűrű ültetés következtében azonban az erdőben őshonos fák nem tudtak megfelelően fejlődni, erre volt megoldás a biciklipálya. A projekthez a sűrű erdő tökéletes helyszínül szolgált, így a faritkítással több fényt és teret kapnak a fák, az emberek pedig különleges környezetben sportolhatnak, ejtőzhetnek – az egyensúly helyreállt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek