Kerékpáros zarándokút épül a magyar-szlovák határon

Megkezdődött a SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat Komárom-Esztergom megyei szakaszának kiépítése. A 241 kilométeres nyomvonal 38 települést érint. A megye magyar-szlovák együttműködéssel, Győr-Moson-Sopron, Nagyszombat és Pozsony megyével közösen valósítja meg az új turisztikai projektet.

A zaránydokhelyeket most már biciklivel is biztonságos módon, kiépített kerékpárutakon tudják megközelíteni - illusztrációForrás: Manfred Antranias Zimmer/Pixabay

A SacraVelo keretében a kistelepülések felkerülnek a turisztikai térképre. A megyei nyomvonal gerincét az öt Mária-kegyhely összekötése és bemutatása képezi. A szakrális látnivalók vagy csomópontok közelében 11 helyszínen kerékpáros pihenőhelyeket létesítenek, négynyelvű információs táblákat helyeznek ki, valamint weblapot és mobilapplikációt is készítenek.

A beruházás teljes költsége meghaladja a 880 millió forintot, a Komárom-Esztergom megyei szakasz 109 millió forintból valósul meg. A meglévő kerékpárutak és a kis forgalmú közutak felhasználásával, kijelölésével és felújításával a két ország négy szomszédos megyéjében összesen mintegy 800 kilométer hosszú zarándokút-hálózat jön létre, amely összekapcsolja a térségben már meglévő nemzetközi EuroVelo kerékpárutakat - írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek