Most már akár nyári forróságban is síelhetnek Budapesten

Magyarország első teremsípályája 2018 szeptemberében nyílt meg Székesfehérváron, és most már a budapestiek is élvezhetik a fedett sípálya örömeit a legnagyobb melegben is. A Skienergie Budapest a Városliget közelében található, ahol a sport szerelmesei hatalmas, 30 fokban megdöntött, óriási szőnyeges szimulátor-sípályán gyakorolhatnak, egy időben akár 4-6-an is, a tudásszintjüknek megfelelően. A szakértők szerint a szőnyeg jobban visszaadja a havas síelés élményét, mint a műanyag, és a felvonózással sem veszítenek időt a teremsíelők.

Mindegy, hol húzunk lécet, a szabadban vagy bent, csak jól csússzon - illusztrációForrás: pasja1000/Pixabay

A pályán be lehet gyakorolni a tökéletes testtartást, a súlypontáthelyezést, a lécek közötti terhelést, és akár több százszor is elismételhetik ugyanazokat a mozdulatokat. Hogy ez miként néz ki a gyakorlatban, az kiderül a Skienergie kisfilmjéből.

A kezdőket és haladókat is rugalmas korlát segíti, hogy csak a lábmunkára koncentrálhassanak. Ha biztonságosan felvették az alaptartást, el tudnak távolodni a korláttól és már suhanhatnak is. Ha valaki elesne, azonnal megállítják a gépet, így az illető tulajdonképpen csak eldől, ezért nem követelmény a védőfelszerelés.

Az érdeklődőket egy hónapon keresztül csütörtökönként nyílt nap keretében várják, május 21-én, 28-án, június 04-én és 11-én 11:00-18:00 óráig. A díjmentes nyíltnapokon 30 perces kipróbálási lehetőséget és konzultációt biztosítanak az érdeklődőknek.

További információkat a  Skienergie Budapest weboldalán találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek