Feloldják a kijárási korlátozást Budapesten

Budapesten vasárnap éjfélkor megszűnnek a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások, a fővárosban a május 4-től életbe lépett vidéki enyhítés szabályai érvényesek, aminek értelmében mindenki köteles lehetőleg másfél méteres védőtávolságot tartani másoktól. A főváros ezután mindig két hét késéssel követi majd a vidéki intézkedéseket - adja hírül az MTI.  

Forrás: Gyöngyi Nagy/pixabay.com

Budapesten a közterületek, parkok és a szabadtéri játszóterek hétfőtől látogathatók, kinyitnak az üzletek, a szolgáltatások szabadon igénybe vehetők, a vendéglátóhelyeken pedig a kerthelyiségek, teraszok nyithatnak meg. A strandok, szabadtéri fürdők a szabadtéri múzeumokhoz és az állatkerthez hasonlóan nyitva tarthatnak.

Ahogyan korábban írtunk róla, a vidéki vendéglátóhelyeken már nemcsak a kerthelyiségekben engedélyezett a tartózkodás, hanem a belső zárt részekben is. A dolgozóknak kötelező védőeszközt (orvosi szájmaszkot, sálat vagy kendőt) viselniük, az üzemeltetőnek pedig biztosítania kell a védelmi távolságok megtartását. Fontos változás, hogy a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket.

Továbbra is kötelező a maszk viselése és a távolság betartása a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, emellett az életkorhoz kötődő idősávok figyelembevételére vonatkozó szabályozás is érvényben marad. Június 1. után a temetéshez és esküvőhöz kapcsolódó családi rendezvényeket is meg lehet tartani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek