Készül a világ leghosszabb tengerparti útja

Ahogy korábbi hírünkben beszámoltunk róla, a túrázás, a kirándulás és a természet szerelmeseinek készül ez a több ezer kilométer hosszan elnyúló, csodálatos hely. Azóta újabb részletek derültek ki az elképesztően szép, partmenti útvonalról. Amikor megnyitják az England Coast Path-ot, rögtön elnyeri a világ leghosszabb tengerparti útja címet.

A szerényen csak ösvénynek nevezett út Anglia fő tengerparti üdülőhelyeit érinti a már meglévő útvonal metén, emellett olyan újonnan útvonalakat is létrehoznak, amelyek még soha nem álltak nyitva a kirándulók előtt – írja a Si Viaggia.

A St Aldhelm's HeadForrás: Bermicourt/Wikipedia

Az eredmény? Több mint 4500 km felfedezésre váró partszakasz, amelyet az Egyesült Királyságra jellemző buja növényzet vesz körül. Az angliai partvidéken 2021-től már tervezik, hogy tartanak majd néhány fontos eseményt, amelyek sok turistát vonzhatnak.

Valójában ez a tökéletes hely arra, hogy felfedezzék Anglia természetes szépségét, de arra is szolgál, hogy a látogatókat bevonják a strandok és utak takarításába, a környezet tiszteletének jeleként. A fenntartható túrázás, tehát egy igazán jó ötlet.

A Durdle doorForrás: Saffron Blaze/Wikpedia

De melyek az angliai partvidék fő szakaszai? Néhány már elérhető, míg a többit, amelyek Waleset és Skóciát is érintik, hamarosan megnyitják. Az egyik leglenyűgözőbb útvonal a Lyme Regist keresztezi a South West Coast Path mentén, egy másik gyöngyszem pedig a Jurassic Coast, ami az UNESCO világörökségi helyszíneinek listáján is szerepel.

A Jurassic CoastForrás: Paasikivi/Wikipedia

Itt megcsodálhatják a kristálytiszta vizből kiemelkedő, ősrégi sziklákat. Ugyanilyen szép az Offa Dyke út, egy közel 300 km hosszú szakasz, amely az Anglia és Wales közötti határvonalat követi. Több út vezet Sedbury falutól Prestatyn városához, néhány lépésre az ír tengertől. Ennek a hosszú útnak a során olyan gyönyörű helyeken haladhatnak át, mint például a Wye-völgy, amely az Egyesült Királyság egyik legszebb tája. A Wight-sziget csodálatos tengerparti sétát is kínál, tökéletes lehetőséget nyújt a természet, és új helyek felfedezésére.

A Lyme RegisForrás: Adrian Pingstone/Wikipedia

És ha szeretik a skóciai tájak szépségét, ne hagyják ki a Berwick-upon-Tweed felé vezető utat: gyönyörű strandok és toronymagas sziklák váltakoznak a szemeik elött, miközben a háttérben a Northumberland legérdekesebb kastélyait láthatják.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek