Igazán szivárványosra sikerült ez az angliai múzeum

  Ha a közeljövőben délkelet Angliában, pontosabban Eastbourne városában járnak és egy nem mindennapi múzeumi élményre vágynak, akkor vegyék az irányt a Towner Art Gallery felé, ami nem egyszerűen csak megújult – a homlokzatán díszelgő szivárvány színű kavalkád egy új művészeti installáció. A Dance Diagonal „festményt" a német származású művész, Lothar Götz álmodta- és valósította meg. A kész mű, a múzeum három külső falát fedi le vibráló színes sávokkal, úgy hogy közben az épület kialakítását is figyelembe veszi – olvasható a Lonely Planet oldalán.

  Forrás: Towner Art Gallery / FB

  A kültéri műalkotás azonban nem a véletlen műve, a galéria majdnem 100 éve nyújt otthont kortárs kiállításoknak, valamint elhivatott gyűjtője a modern brit művészeti alkotásoknak. Gyűjteménye több mint 5000 darabos.

  Az új falfestmény pedig egy megrendelés volt, ami a Towner elmúlt 10 évét ünnepli ebben az épületben; a múzeum korábban Eastbourne Óvárosának egyik épületében kapott helyet. Kerek 100 éves születésnapját pedig 2023-ban ünnepli majd.

  Forrás: Towner Art Gallery / FB

  Götz színes, geometrikus dizájnját 60 művész alkotása közül választották ki, akik jelentkeztek a galéria nyílt felhívására. Az elkészült mű jelenleg Nagy-Britannia legnagyobb kültéri falfestménye. A Dance Diagonal-t az érdeklődők 2020 májusáig csodálhatják meg a Towner Galéria falain.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!