Egyre több lehetőség van bringára pattanni Rijekában

Új kerékpárkölcsönző pontokkal gazdagodott Európa Kulturális Fővárosa, Rijeka. A turisták az olasz nevén Fiumének hívott város négy helyszínén bérelhetnek elektromos bringákat.

Kölcsönzött bringával is körbekerekezheti Fiume látnivalóit - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: moreimages

Akik két keréken járnák körbe a várost, mostantól a Jadranski téren, az Ifjúsági Otthon előtt, a Rječine-folyó feletti gyalogos hídon, azaz az úgynevezett Sušački most-on, valamint a Kantrida uszoda garázsánál pattanhatnak fel a kölcsönzött bicajokra.

Összesen 28 elektromos kerékpárt helyeztek ki a városban, amelyek akár telefonos applikáción keresztül is lefoglalhatók és GPS rendszerrel ellátottak – írja a horvát Hr Turizam idegenforgalmi magazin.

A kerékpárok kilenc sebességgel rendelkeznek, további érdekességük, hogy a elemeik nagy kapacitásra tervezettek, így nem nagy esély van rá, hogy városnézés közben lemerül alattunk.

A bringák bérlési díja 10 kuna egy órára fejenként és legfeljebb 3 órára vihetjük el őket. A bérlési idő lejárta után a négy RiCikleta állomás közül, bármelyiknél leadhatjuk a járgányt. A bérleti díjat, akár okos telefonnal is kitisztázhatjuk.

A kerékpáros kölcsönző pontos helyszíneit és a bérléssel kapcsolatos további részleteket ide kattintva olvashatják el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek