Magyarul is elérhető Rijeka legújabb közlekedési applikációja

  Rijekában nemrég megtapasztaltuk, hogy a város rendkívül befogadó, és egyaránt odafigyel a hátrányos helyzetűekre valamint az odalátogató turistákra.

   

  RijekaForrás: Pixabay / Készítette: Ivan Vuksa

  Ezt bizonyítja az a friss hír is, mely szerint ingyenes telefonos applikációt fejlesztettek ki, hogy megkönnyítsék elsősorban a turisták közlekedését a városban. A CityBus Rijeka nevű appal egy virtuális vezetőt kapunk, mely segít eligazodni a tömegközlekedés útvesztőjéban - írja a HrTurizam hírportál. Az alkalmazás ugyanakkor nemcsak a városban, hanem Tengermellék-Hegyvidék megye (Primorsko-goranska županija) egész területén segítséget nyújt a tájékozódáshoz. A program ingyenesen letölthető a Google Play áruházból.

  Az alkalmazás megmutatja, hol találunk buszmegállót, milyen távol vagyunk a legközelebbitől, és mely járatok érkeznek ide legközelebb. Az appon láthatjuk a városi és külvárosi útvonalakat, a menetrendet, valamint azt, hogy melyik megállóba mikor érkezik a jármű. Ezen kívül informál a taxiállomásokról, a parkolókról, azok díjáról, továbbá arról, hogy hol lehet buszjegyet vásárolni. Egyszóval mindenről, ami a turistának egy adott városban fontos lehet a közlekedés során.

  Az alkalmazás a horvát mellett elérhető még angol, olasz, német és magyar nyelven is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!