Magyarul is elérhető Rijeka legújabb közlekedési applikációja

Rijekában nemrég megtapasztaltuk, hogy a város rendkívül befogadó, és egyaránt odafigyel a hátrányos helyzetűekre valamint az odalátogató turistákra.

 

RijekaForrás: Pixabay / Készítette: Ivan Vuksa

Ezt bizonyítja az a friss hír is, mely szerint ingyenes telefonos applikációt fejlesztettek ki, hogy megkönnyítsék elsősorban a turisták közlekedését a városban. A CityBus Rijeka nevű appal egy virtuális vezetőt kapunk, mely segít eligazodni a tömegközlekedés útvesztőjéban - írja a HrTurizam hírportál. Az alkalmazás ugyanakkor nemcsak a városban, hanem Tengermellék-Hegyvidék megye (Primorsko-goranska županija) egész területén segítséget nyújt a tájékozódáshoz. A program ingyenesen letölthető a Google Play áruházból.

Az alkalmazás megmutatja, hol találunk buszmegállót, milyen távol vagyunk a legközelebbitől, és mely járatok érkeznek ide legközelebb. Az appon láthatjuk a városi és külvárosi útvonalakat, a menetrendet, valamint azt, hogy melyik megállóba mikor érkezik a jármű. Ezen kívül informál a taxiállomásokról, a parkolókról, azok díjáról, továbbá arról, hogy hol lehet buszjegyet vásárolni. Egyszóval mindenről, ami a turistának egy adott városban fontos lehet a közlekedés során.

Az alkalmazás a horvát mellett elérhető még angol, olasz, német és magyar nyelven is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek