Megújul Peru leghíresebb romvárosa

Peru idén új alternatív útvonalakat kíván létesíteni a Machu Picchu felé, annak érdekében, hogy változatossá tegye a térség idegenforgalmát, és több lehetőséget biztosítson a látogatóknak arra, hogy elmerüljenek a helyi perui kultúrában és közösségekben – írja a Lonely Planet.

Az új útvonalaknak enyhíteni fognak a fő nyomvonalakon kialakult forgalomonForrás: Alfonso Cerezo/Pixabay

A Machu Picchu Tanács közel 1,2 millió USD költségvetést hagyott jóvá az Unesco Világörökség részét képező új projektek számára.

Az évekig tartó heves és káros esőzések után a költségvetés jelentős része olyan karbantartási munkákra irányul, mint a gyalogutak megújítása, valamint új kilátók, információs központok, pihenőhelyek és hulladéklerakók építése.

A költségvetés fennmaradó részét új hozzáférési útvonalak biztosítására költik Machu Picchuban, és ezek az útvonalaknak remélhetőleg enyhíteni fognak a fő nyomvonalakon kialakult forgalmon. Az egyik új folyosó az Amazon Access Route lesz, mely összekapcsolja az Intihuatana közösséget San Miguel, Inkarakay, Mandor, Puente Ruinas területekkel Machu Picchu városáig. A második folyosó a Choquelluscat köti össze a határon található Piscacuchoval, Ollantaytambo kerületben, és San Antonio de Torontoy-vel, a Machu Picchu felé vezető úton.

Egy nagyszabású ültetési kampány finanszírozásába is belevágnak, ahol az utak mentén látni lehet majd egymillió őshonos növényt és fát.

A Machu Picchu Tanács szerint a projektek célja a régió természeti, kulturális és társadalmi örökségének kiemelése, és hogy változatossá tegyék a turisztikai attrakciókat, illetve fellendítsék a helyi gazdaságot. A látogatók már számos módon eljuthatnak a Machu Picchuhoz: a legnépszerűbb útvonal a klasszikus Inka Trail nyomvonal, de ismert a Lares Valley Track ösvény, a Salkantay Track, és az Inka Jungle Trail, azaz a dzsungel ösvény is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek