Turisták rongálták meg a Machu Picchu romjait

  Öt turistát kiutasítanak Peruból, egy másik ellen pedig büntető eljárás indul, mert megrongálták a világörökség részét képező romvárost, Machu Picchut – közölték a perui hatóságok kedden. A chilei, brazil, francia és argentin turisták beosontak a romok közé, és az inka fellegvár naptemplomában levertek egy követ az egyik falról, amely megrongálódott.

  Évente nagyjából 1 millió turista keresi fel a híres romvárostForrás: chulhwan yoon/Pixabay

  A hatóságok szerint az egyikük még a jó ízlés határán is túlment és a romok közé székelt. A vádlottak közül az argentin férfi Peruban marad, és Peru kulturális örökségének megrongálása miatt bíróság elé áll. Ő elismerte, hogy főszereplője volt a rongálásnak – írja az MTI.

  Az inka fellegvár romjait évente mintegy egymillió látogató keresi fel, ami a duplája annak, amenyit a romok rongálódás nélkül kibírnak, illetve amennyi az UNESCO szabályai szerint felengedhetnének. A főszezon, amikor a legtöbben érkeznek az ősi hegy városába, májustól szeptemberig tart és augusztus a legforgalmasabb. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!