Mostantól kerekesszékkel is bejárható a Machu Picchu

Egészen néhány hónappal ezelőttig a Machu Picchut nem tudták mozgáskorlátozottak megközelíteni, de egy kifejezetten kerekesszékekes utazásokra specializálódott utazási irodának köszönhetően ez megváltozott.

A Wheel The World nevű cég olyan utakat kínál, ahol a mozgássérült emberek speciális kerekesszékeket használva olyan helyekre  is eljuthatnak, ahová korábban esélyük sem lett volna – írja a CNN  hírére hivatkozva az Index.hu.

A mozgássérült emberek speciális székben fedezhetik fel a Machu PicchutForrás: Wheel The World

A nagyjából tízórás túra közel ezer dollárba, átszámolva 270 ezer forint kerül, ez az ár már tartalmazza a speciális szék használatát is.

Mivel a Machu Picchu a sok lépcsőjével és szintkülönbségével különösen nehéz terep, ezért itt nem is hagyományos értelemben vett kerekesszékkel lehet közlekedni, hanem egy egykerekű kiskocsival, amit a túravezető húz vagy tol attól függően, hogy éppen, hogy lehet vele jobban haladni.

A nehéz terepen túravezetők segítenek haladni a mozgássérült kirándulóknakForrás: Wheel The World

A terep nehézségétől függően a cég számos speciális széket kínál, vannak kézzel hajtós háromkerekű biciklik, de olyan megoldások is, amikor egy hagyományos kerekesszékre szerelnek pluszkereket, hogy nagyobb stabilitást nyújtson az egyenetlen talajon való haladáshoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek