Egymillió fát ültetnek el a Machu Picchun

  Martin Vizcarra perui elnök csütörtökön jelentett be, hogy nagy faültetési akciót kezdeményez a Machu Picchu területén. Az elnök egymillió fa elültetésére tett ígéretet, az akció célja, hogy megvédje a 35 000 hektáros régészeti komplexumot az iszapcsúszásoktól és az erdőtüzektől - adja hírül a france24.com.

  A Machu PicchuForrás: Charles J Sharp/wikipedia.org

  A Machu Picchu három különálló területre oszlik a mezőgazdaság, a lakhatás és a vallási szertartások mentén. Ez volt az inka birodalom legjelentősebb helyszíne, amely a spanyol hódítás elõtt Dél-Amerika hatalmas területeit uralta.

  Mint Vizcarra elmondta, ez a vállalás a kormány, a régió, az önkormányzat és az összes olyan polgár elköteleződése, akik meg akarják védeni ezt a csodát.

  Ahogyan a környezetvédelmi minisztérium szakemberei felhívták rá a figyelmet, a fák ültetése nemcsak a szentély védelme miatt szüséges, hanem a környező területek állat- és növényvilágának megóvása miatt is.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!