Búvárkodjon több ezer éves roncsok között Máltán

  Éveken keresztül csak régészek és kutatók merülhettek számtalan hajóroncs környékén Málta partjainál. Ez alatt az idő alatt rengeteg adatot gyűjtöttek a tenger mélyére süllyedt járművekről, most pedig jó néhányat a nagyközönség előtt is megnyitnak.

  A kép illusztrációForrás: arhnue/Pixabay

  A Máltai Múzeumigazgatóság (Heritage Malta) Vízalatti Kulturális Örökség részlegének felsorolásában olyan roncsok szerepelnek, mint például egy 2 700 éves föníciai hajóroncs és egy I. világháborús csatahajó, de lehet merülni repülők maradványai mellet is. Mivel ezeknek a látnivalóknak a turisztikain túl kiemelt történelmi jelentőségük is van, ezért ezeknél a roncsoknál csak különleges engedély birtokában lehet merülni. Az engedély mellett időpontot is be kell foglalni, amikor a merülés történik majd, de ha mindez megvan, akkor elvileg már semmi akadálya a nagy kalandnak.

  Az engedélyekről, szabályokról és a helyekről a VisitMalta.com oldalán olvashat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!