Télen-nyáron üzemelő sípályát kap a szerb Avala kalandpark

  Ami Budapestnek a János-hegy, az Belgrádnak az Avala. Az erdővel borított hegy a belgrádiak egyik kedvenc kirándulóhelye, ahová sokan kijárnak kocogni, sétálni, túrázni és sportolni. Sőt, nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan síelni is lehet majd itt.

  Hamarosan a szerbiai Avala hegyen is lehet síelniForrás: Shutterstock / Készítette: FamVeld

  Már megvan a kivitelező és a tervekről is lehet olvasni a szerb sajtóban. A Turistički Svet szerb turisztikai magazin híre szerint az új sípálya a helyi élménypark területén kap helyet. A látogatók 550 méter hosszú kiépített pályán csúszkálhatnak majd, és a téli sport a meleg hónapokban is elérhető lesz, ugyanis egy szakaszon speciális, csúszásra alkalmas területet alakítanak ki. A sport kedvelőinek közepes erősségű, kék fokozatú pályát ígérnek.

  Szerbia, Avala hegyForrás: Shutterstock / Készítette: ZRadovic

  Aki még a sípálya elkészülése előtt érkezik az Avala hegyre, az bungee jumpingolhat az Avala torony tetejéről, kipróbálhatja a falmászást, végigmehet egy bátorságpróbáló kötélpályán és akár célba is lőhet. A hegy alkalmas túrázásra, és családi kirádulásokra is. A lábánál játszótér, „egészségsétány" és szabadtéri „konditerem" is található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!